SIGHISOARA

UNA DIN CELE 3 CETĂȚI MEDIEVALE LOCUITE DIN EUROPA

blues-sighisoara-4

Sighişoara, oraş monument protejat de UNESCO din anul 1999, inclus pe lista patrimoniului mondial se mândreşte cu o cetate medievală locuită şi în prezent. Pentru prima dată în anul 1280 a fost ridicată aici o cetate. În secolul al XIV-lea sub cetate s-au stabilit mestesugari organizati în bresle puternice, care au ridicat în jurul cetăţii un zid de apărare din piatră, lung de 930 metri şi înalt de 4 metri. În secolul al XV lea, zidul a fost supraînalţat cu 3-4 metri, iar în următorii 200 de ani, înălţimea zidului pe alocuri atingea şi 15 metri. Au fost ridicate 14 turnuri, care poartă numele breslelor care le-au ridicat. Nouă turnuri se văd şi astăzi: Turnul cu ceas, cel al tăbăcarilor, al croitorilor, al fierarilor, al cojocarilor, al cizmarilor, al măcelarilor, al frânghierilor şi al cositorarilor. Nu mai există turnul ţesătorilor, lăcătuşilor, al dogarilor şi al bărbierilor.

Printre principalele atractii turistice, se numara:

Biserica din deal:
Deţinătoarea Marelui Premiu Europa Nostra, acordat pentru restaurarea şi consolidarea structurală şi a premiului UE pentru patrimoniu Biserica din deal a fost construită în perioada 1345-1525. Sub biserică se află o criptă cu morminte din sec. XVI-XVIII. Picturile interioare şi exterioare au ajuns la lumina zilei mulţumite Fundaţiei Messerschmitt din München, prin munca de restaurare care a durat 8 ani (1991-1999). În interior sunt adevarate capodopere, sculpturi, picturi religioase şi altare.

Casa Vlad Dracul:
În Piaţa Turnului Sfatului se află Casa Vlad Dracul, în care se presupune ca s-a născut Vlad Ţepes, numit Dracula. Fiul voievodului Ţării Româneşti Vlad Dracu a fost renumit pentru pedepsele exemplare aplicate adversarilor săi, de unde s-a născut şi legenda Dracula. Vlad Ţepeş zis Dracula s-a născut în anul 1431 şi după toate probabilităţile aici a trăi până la vârste de 4 ani, fiindcă tatăl său a locuit între anii 1431-1436 în oraşul-cetate Sighişoara. În prezent în casa funcţionează un bar şi un restaurant.

Scara acoperită:
Scara acoperită sau Scara şcolarilor; cu 300 de trepte a fost construită în anul 1662. A fost acoperită pentru protejarea copiilor, care urmau această cale spre şcoală. În urma modificărilor din 1849, au rămas doar 175 de trepte.

VEZI UNDE TE POȚI CAZA

Burg Hostel

Burg Hostel

Așezat în mijlocul cetății, hostelul nostru oferă 74 de locuri în 16 camere. Oaspeții pot folosi gratuit sala de seminar și crama pentru petreceri. Bucătăria hostelului îți oferă o mâncare delicioasă cu specialități regionale și internaționale.

Alte Post

Alte Post

Restaurant și pensiune situate în centrul orașului Sighișoara în zona parcului central la 2 min de Turnul cu ceas. Terasa interioară acoperită, salon nefumători, cramă, bucătărie specific Săsească, Ungurească, Romanească, 7 camere și 2 apartamente decorate tradițional.

Casa cu cerb

Casa cu cerb

Casa cu Cerb este situată în centrul Cetății medievale Sighișoara. Este monument istoric catalogat. Denumirea se datorează picturii murale exterioare, reprezentând un cerb în mărime naturală, cu capul și trofeul montate pe zid.

Casa Wagner

Casa Wagner

Casa Wagner te invită în cetatea medievală a Sighișoarei, în inima Transilvaniei pentru a trăi o experiență de neuitat. Hotelul dispune de 32 de spații de cazare, un restaurant propriu cu o capacitate de 80 de locuri și cel mai important un personal pregătit și aflat în fiecare moment în slujba turiștilor cazați.

Hotel Sighișoara

Hotel Sighișoara

La Hotel Sighişoara nicio cameră nu seamană cu cealaltă.

Fiecare poartă detalii distincte, în piese de mobilier autentic şi decoraţiuni rafinate.

Fronius Residence

Fronius Residence

Fronius Residence are 7 camere, fiecare cu un stil aparte ca dimensiuni și decor. Într-unele dintre ele, tavanele gotice mai poartă încă urmele marelui incendiu. Ele sunt brăzdate de arce din piatră sculptată și, din loc în loc, se mai poate vedea pictură originală restaurată. Închizătorile ușilor au rămas cele de odinioară. Mobilierul este vechi, în ton cu atmosfera casei, achiziționat piesă cu piesă din diferite zone din Transilvania. Băile maiestoase, din materiale naturale, conțin ușoare contraste de vechi și nou, întocmai gândite pentru confortul deplin al vizitatorului.

Central Park

Central Park

Central Park oferă camere și saloane de lux, dar confortabile, o experiență culinară bogată, un bar de vinuri unic și oportunități de a experimenta România tradițională prin excursii locale.